Psykoterapeut MPF og sygeplejerske
Susanne vom Braucke
Tlf.: 42529931
Mail: susanne@samtaleridetfri.dk
Sprog: Dansk, engelsk og tysk
Foto: Kim Dahl
Min tilgang
Jeg har selv været igennem svære ting i mit liv og ved, hvor vigtig støtten fra et andet menneske er, når livet gør ondt! Og noget af det bedste for mig er at lykkes med at få skabt en god relation og derved medvirke til, at mine klienter føler sig set og hørt. For det er så vigtigt med denne tryghed for at kunne få øje på nye veje og at turde gå dem.
For at lykkes med relationen er god kommunikation og viljen til at lytte meget vigtige – og jeg er god til begge dele. Og så ved jeg fra mit arbejde med mennesker med meget forskellige historier og baggrunde, at der skal spotlight på de ressourcer, vi alle rummer – men som vi af og til har svært ved at få øje på eller tro på.
Betina:
Jeg har efterhånden kendt Susanne i mange år.
Jeg lærte hende at kende i det offentlige system. Der gjorde jeg mig bekendt med hendes store omsorg og hendes fantastiske væremåde.
Det blev svært, da mit forløb sluttede, og jeg ikke længere kunne have Susannes kompetencer med i mit liv.
Da jeg fandt ud af, at Susanne startede “Samtaler i det fri”, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle mødes og have samtaler med Susanne igen.
Det er fantastisk igen at have hende med i min hverdag. Hun er super god til at give metoder / strategier til, hvordan man kan arbejde med sig selv. Hvordan man kan prøve at gøre ting på andre måder eller reflektere over de mønstre, man har/haft. Eller ændre på små ting, så man gør noget for sig selv. Hun har også en kæmpe viden indenfor psykiske udfordringer.
Min familie kan tydeligt mærke på mig, når jeg har samtaler med Susanne eller ikke har.
Jeg kan kun varmt anbefale “Samtaler i det fri”. Der er plads til alle, lige meget hvor man er i livet.
Samtidig er det skønt, at samtaler ikke behøver at være bag et skrivebord og en stol, men det kan foregå der, hvor der er luft til alle ens udfordringer og tanker.
Naturterapien og den oplevelsesorienterede familieterapi danner sammen med en anerkendende og ressourcefokuseret tilgang grundlaget for samtalerne hos mig. Jeg er overbevist om, at mennesker nemmere kan tage nye ting ind og anvende dem i deres liv, hvis de føler sig set og anerkendt, og hvis de har oplevet forandringen både med sind og krop.
Mor til tidligere patient:
“Du har set mennesket bag diagnosen, og derfor har du fået min søns tillid. Dit personlige engagement har gjort et ellers ikke altid velfungerende system brugbart for ham og været med til at rykke ham. Det er jeg meget taknemmelig for…. du vil kunne realisere både din menneskelighed og din faglighed i dit nye projekt til stor gavn for mennesker med psykiske udfordringer.”
Mit eget overskud henter jeg i høj grad ved at sidde i min kajak og opleve naturen. Jeg har roet i mange år og i meget forskelligt farvand. Der er altid højt til himlen, og det at skulle fokusere på roningen og mine omgivelser giver mig en fantastisk indre ro. Jeg kan tydeligt mærke det, hvis der går for lang tid mellem roturene.
Og billederne … dem har jeg taget undervejs.
Ung kvinde, i kajakken for første gang:
“Hvor er det fredfyldt!”
Erfaring
Jeg er født i 1965 og flyttede til Danmark fra Tyskland som 7-årig. Jeg bor i Espergærde med min mand, og sammen har vi 3 voksne børn.
Jeg er uddannet sygeplejerske fra 1990 og par- og familieterapeut fra 2013. Desuden naturterapeut fra 2022.
Jeg har bl.a. arbejdet i 14 år som centersygeplejerske i Dansk Røde Kors (Center Sandholm), hvilket har givet mig stor erfaring med samtaler, hvor selv sproget ofte er en udfordring, og hvor det vigtigste er at åbne for alle ”lyttekanaler”.
Siden har jeg arbejdet i 7 år som kontaktsygeplejerske for mange forskellige mennesker i distriktspsykiatrien i Helsingør, hvor jeg har været meget optaget af arbejdet med stemmehørere og med Åben Dialog – en særlig måde at afholde svære samtaler. Desuden har dette arbejde selvsagt givet mig godt kendskab til diagnoser, hvilket kan være hjælpsomt af og til. Se denne artikel fra Psykoterapeutforeningen.
I 2021 valgte jeg at gøre mig selvstændig som terapeut med naturen som ramme om mine samtaler. Sideløbende arbejder jeg som familiebehandler for ukrainske flygtningefamilier. Og er frivillig behandler i foreningen Frivillig Åben Dialog Netværk København.
Jeg mødes løbende med min supervisionsgruppe og får der vejledning og supervision. Jeg holder mig løbende opkvalificeret ved kurser o.l. Desuden finder jeg til stadighed inspiration i skønlitteraturen og i spændende samtaler med gode venner og familie.
Søren Kierkegaard, teolog og filosof:
“Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den.”
Uddannelse
2022 Seminarer.dk, Uddannelsen i naturterapi ved Vinatur
2021 Region Hovedstaden, Kognitiv adfærdsterapi (KAT) uddannelse
2019 Udviklingsenheden Århus kommune, Den danske 2-årige uddannelse i Åben Dialog
2015 Dansk familieterapeutisk institut (dfti), ”Gruppemetode og -ledelse”
2013 Dansk familieterapeutisk institut (dfti), Par- og familieterapeut MPF
2010 Kempler Instituttet, Basisår i relationskompetence
2004 Kempler Instituttet 1997, ”Den professionelle samtale”
1990 Bispebjerg Sygeplejeskole, Sygeplejerske
…og indenfor kajak:
Instruktør A og turleder A 2023
IPP3-bevis 2022
Livredderbevis med førstehjælp på vandet 2023 (skal fornys hvert 2. år)
IPP2-bevis 2012