Hvordan foregår det

Opstart af terapi

En samtale eller et terapeutisk forløb hos mig vil starte med, at vi sammen finder ud af, hvilke vanskeligheder eller udfordringer du/I gerne vil arbejde med. Denne første del finder sted i mit hyggelige og lyse samtalerum i Espergærde. Herefter vil vores samtaler finde sted i det fri, enten i skoven, i min samtaleshelter eller i kajak, alt efter vejr og vind.

Skygger
Terapi i kajakken

Selvom du ikke har erfaring med at ro i kajak, sørger jeg for trygge rammer. Jeg gør kun brug af kajak, når det er helt stille vejr, og vandet er varmt, ligesom den kajak, du kommer til at sidde i, er bred og stabil. Intentionen med min terapi er at give dig en succesoplevelse ved at opleve, at du godt kan håndtere kajakken. Desuden vil du erfare, at ved at fokusere på den ene ting – at være i kajakken og at styre den – vil de svære tanker, du kan være opfyldt af, træde i baggrunden, og naturen og den kropslige oplevelse vil uden så mange ord give dig lindring og styrke.

Indtil videre kan kajakken kun tilbydes til individuelle forløb.

Ro på vandet
Terapi i skoven

Hvis vi vælger walk and talk i skoven eller ved vandet, vil fokus være på den ro, der er at finde i naturen. Det hjælper med at flytte opmærksomheden fra en stresset og til tider kompliceret hverdag til mere enkle ting, såsom følelsen af sol eller regn på huden, varmen fra et bål, duftene og det skiftende lys, måske madlavning på bål, måske mindful walking osv. Jeg har ved flere lejligheder erfaret, at skoven forærer os redskaber til hurtigere at få øje på, hvilke ting det er vigtigt at fokusere på.

Vi kommer til at være i områder, hvor der ikke er alt for mange andre mennesker.

Alt dette er også rigtig godt at opleve sammen som par eller familie.

Kig op i trægrene
Blomster på gren
Ro, nærvær og ressourcer

Samtalerne i naturen vil altid tage udgangspunkt i den udfordring, du/I kom med. Vi vil sammen fokusere på at finde den ro og det nærvær, som er nødvendige for, at du/I kan få øje på jeres ressourcer og dermed genfinde jeres ståsted og jeres videre vej i livet.

Naturen er utroligt hjælpsom netop til denne proces. Den forventer ikke noget af os, og vi må komme, som vi er. Vi skal derfor ikke bruge energi på at stille andre tilfreds eller leve op til andres forventninger men kan blot fokusere på at finde eller genfinde vores egne indre ressourcer.

Når dette er lykkedes – og det gør det – tager du/I en vigtig læring med videre i livet.

Scroll to Top